Reseptit ja vinkit
>
Porsaan sisäfilee basilika-parmesaanitäytteellä

Porsaan sisäfilee basilika-parmesaanitäytteellä

60+ min

pouttu_reseptit_basilika_parmesan_possu



Porsaan sisäfilee basilika-parmesaanitäytteellä (6:)lle

  • 1 (noin 500 g) Pouttu Possun Sisäfilee

Täyte

  • 2 iso viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 100 g parmesaania lastuina tai karkeana raasteena
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 2 ruukkua basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 3–5 valkosipulin kynttä

Tarjoiluun

  • merisuolahiutaleita
  • mustapippuria myllystä
Puhdista possun sisäfilee kalvoista ja leikkaa filee kahdella pitkittäisviillolla levymäiseksi. Laita täytteen aineet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä ne tahnaksi. Levitä noin 2/3 tahnasta lihalevyn päälle, rullaa levy ja kiinnitä liitoskohta cocktailtikuilla. Siirrä rulla uunivuokaan ja levitä loput täytteestä päälle. Paista uunissa 180 asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 72–75 astetta. Ota filee uunista ja anna sen vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Ripottele fileeviipaleille hiukan merisuolahiutaleita ja mustapippuria. Tarjoa raakana paistettujen perunoiden kanssa. Vinkki! Tämän ruoan voi valmistaa myös  Pouttu Possun Sisäfilee marinoidusta tai Pouttu Possun  Sisäfilee kermaisesta.