Reseptit ja vinkit
>
Garlic RUB -paisti

Garlic RUB -paisti

60+ min

paisti_ja_rosmariiniperunat



Garlic RUB -paisti rosmariiniperunoilla ja hunajaporkkanoilla

  • Pouttu Poppamies Garlic RUB paisti
  • 4 rosmariinin oksaa
  • 8 perunaa
  • suolaa
  • voita tai öljyä
  • 1 dl vettä tai kermaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • porkkanoita
  • hunajaa
Laita paisti uuniin 150 asteeseen kalvoineen ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen (1,5h mehevä, 2h ylikypsä, pakkauksen ohjeen mukaan). Leikkaa perunat pitkittäin halki ja keitä "viittä vaille kypsiksi", keittoveteen n. 2/3 tl suolaa. Irroita rosmariinin lehdet oksista ja hienonna ne veitsellä. Halkaise myös porkkanat ja pyöräytä ne perunoiden kanssa kevyesti tilkassa öljyä tai juoksevaa voita. Paista pannulla porkkanat pehmeiksi (pieni napakkuus saakin jäädä) ja perunoihin ruskea pinta. Paiston loppuvaiheessa lisää perunoille hienonnettu rosmariini ja sipaise porkkanoille kevyesti hunajaa. Ota paisti uunista ja valuta varovasti liemi kalvosta pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoita 1dl kylmää kermaa (tai vettä) 1tl perunajauhon kanssa ja sekoita kiehuvan liemen kanssa, mausta vielä mustapippurilla. Nyt sinulla on pippurikastike.