Pannupizza

60+ min

pouttu_reseptit_pannupizza



Pannupizza (3 kpl ø 23 cm)

 

Taikina

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
  • ¾ dl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 ½ dl ketsuppia
  • 6 valkosipulin kynttä murskattuna
  • ½ –1 tl mustapippurirouhetta
  • 3–4 tl pizzamaustetta
  • ( ½ –1 tl punaista chilirouhetta)

Täyte

  • 1 ps (250 g) Pouttu Pizzasuikaleita
  • 15 viipaletta Pouttu Kannusleikettä
  • tai
  • 1 ps (200 g) Pouttu Savupekonikuutioita
  • 1 ps (300 g) Pouttu Kebaplastu
  • 1 sipuli tai punasipuli pilkottuna
  • 3 tomaattia tai 100 g kirsikkatomaatteja pilkottuna
  • 1 pkt (125 g) sinihomejuustoa
  • 300 g pizzajuustoraastetta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • kevätsipulia
Kaada haalea vesi taikinakulhoon, sekoita suola ja murennettu hiiva joukkoon. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti 3 minuuttia. Lisää öljy sekä loput jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota. Voitele pannut öljyllä ja ripottele hiukan jauhoja öljyn päälle. Jaa taikina pannuihin ja painele se pohjan kokoon. Sekoita pizzakastikkeen aineet ja levitä kastike pohjien päälle. Ripottele puolet juustoraasteesta kastikkeen päälle ja jaa muut täytteet pizzoihin. Ripottele loput juustoraasteesta aineksien päälle ja valuta hunajaraidat pinnalle. Paista uunissa 225-250 asteessa, uunin alatasolla 15–18 minuuttia, kunnes pizzan pinta on kauniin ruskea ja pohja kypsä. Silppua kevätsipulia pizzojen päälle. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Vinkki! Valmista aineista yksi iso pizza uunipellille.