Uuniliha juureksilla

Ainekset

1,5–2 kg Pouttu Porsaan uunilihaa
2 kpl porkkanaa
1 kpl palsternakka
1 kpl pala lanttua
2 kpl sipulia
2 kpl laakerinlehteä
10 kpl maustepippuria
kiehuvaa vettä
Ota liha 60 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Poista kääre ja huuhtaise kylmällä vedellä ja aseta se uunivuokaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja työnnä vuoka uuniin ja paista lihan pinta kiinni, noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele kasvikset ja siirrä palat sekä mausteet ruskistuneen lihapalan viereen vuokaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että 2/3 lihasta peittyy. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista noin 2 tuntia, tai kunnes lihalämpömittari näyttää 78–80 astetta. Tarjoa perunoiden ja kasvisten sekä pippurisinapin kanssa.