Chili-bearnaiseburger

BURGER

4 kpl Pouttu Muu Burgerpihvejä
4 kpl hampurilaissämpylää
4 kpl cheddar-juustoviipaletta
4 kpl tomaattia
1 kpl pieni keltasipuli
4 rkl suikaloitua basilikanlehteä
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
4 rkl tomaattiketsuppia
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

BEARNAISEKASTIKE

1 kpl pientä salottisipulia
2 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl silputtua punaista chiliä
1 rkl rakuunaa
1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa
4 kpl munankeltuaista
200 g voita
valkopippuria myllystä, suolaa

Bernaisekastike:

Tämän voit ostaa valmiina kaupastakin, mutta huomaat eron kun teet itse!

Lisää kattilaan silputut sipulit, valkoviini, etikka ja yrttien rangat. Keitä lientä miedolla liedellä, kunnes liemestä puolet on haihtunut. Siivilöi liemi paksupohjaiseen laakeaan kattilaan. Sulata voi kattilassa juoksevaksi. Lisää valkoviiniliemeen chili ja keltuaiset koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä välillä kattilaa sivuun siirtäen. Ole tarkkana, että keltuaiset eivät kypsy liian nopeasti, muuten kastikkeesta tulee kokkareista. Sekoita koko ajan, kunnes seos vähän saostuu. Lisää voisula keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, voimakkaasti sekoittaen. Lisää sekaan pieneksi silputut yrttien lehdet. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Hampurilainen

Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja sipuli pieneksi. Sekoita ne keskenään basilikan ja oliiviöljyn kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla. Paista pihvit paistinpannulla öljyssä muutama minuutti molemmin puolin pinnaltaan kauniin paahteisiksi. Huomaa, että pihvit tulee paistaa matalalla lämmöllä, jotta ne eivät pala. Lisää pihvien pinnalle juustoviipaleet ja anna juuston sulaa juoksevaksi. Paahda myös sämpylät pinnoiltaan rapeiksi. Lisää ketsuppia sämpylöiden pohjille, päälle pihvit, bearnaise kastiketta ja tomaatti- sipuli sekoitusta. Lisää päälle kannet herkuttele.

Reseptin parhaat palat