Muu Jauhisbolognese

AINEKSET

320g Muu Jauhista
1 keskikokoinen sipuli
2 kynttä valkosipulia
500 g murskattuja tomaatteja
1 porkkana
1 varsiselleri
3 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl vettä
1 dl tuoretta basilikaa
ripaus chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa
parmesanjuustoa raastettuna

Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää Muu Jauhis ja ruskista. Nosta ruskistettu kasvijauhis pois ja kuullota pannussa pieneksi pilkotut sipulit, porkkanat ja sellerit. Lisää sekaan kasvijauhis, murskatut tomaatit, tomaattipyree, vesi, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1 tunti. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurska tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Noudata pastan keittoaikaa pakkauksen ohjeen mukaan ja keitä runsaassa miedosti suolatussa vedessä. Siivilöi vesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä. Nostele pastaa lautasille ja päälle kastiketta. Lisää vielä parmesanraastetta ja mustapippuria myllystä. Jos haluat reseptistä vegaanisen, jätä raastettu parmesanjuusto pois.

Reseptin parhaat palat