Pouttu Muu -kasvipyörykät kermakastikkeessa & selleri-perunapyree

AINEKSET

30 kpl Pouttu Muu -kasvipyöryköitä
voita, rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

KASTIKE

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 l mietoa lihalientä
1,5 dl kermaa
suolaa, valkopippuria

SELLERI-PERUNAPYREE

150 g juuriselleriä kuorittuna
2 kpl jauhoista perunaa
2 rkl voita
3 rkl creme fraichea
suolaa, mustapippuria myllystä

Paista Pouttu Muu -kasvipyörykät pannulla öljyssä tai voissa kauniin ruskeiksi. Lisää kastikkeeseen ja tarjoile selleri-perunapyreen kanssa.

Kastike

Kuumenna voi pannulla ja sekoita jauhot joukkoon. Anna paistua koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes jauho on kauniin ruskeaa. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua 10–15 minuuttia, mieluummin kauemminkin. Jos kastike on paksua, lisää vettä. Lisää kerma ja kiehauta.

Selleri-perunapyree

Kuutioi selleri ja peruna pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne kattilassa miedolla lämmöllä ruokalusikallisen voin kanssa. Lisää vettä niin että ne lähes peittyvät. Keitä hiljalleen, kunnes neste on haihtunut ja perunat ja sellerit ovat kypsiä. Soseuta monitoimikoneessa lopun voin ja creme fraicen kanssa samettisen tasaiseksi. Tarkista suola ja halutessasi mausta vielä pippurilla.