Metsästäjän pihvi

AINEKSET

4 kpl kasvispihviä

SINAPPINEN HERKKUSIENIKASTIKE

200 g herkkusieniä
1 kpl sipuli
2 rkl Dijon-sinappia
2 dl kermaa
1 dl lehtipersiljaa
1 rkl voita
mustapippuria myllystä, suolaa

PERUNAMUHENNOS

8 kpl jauhoista perunaa
5-6 rkl voita
3-4 dl maitoa
suolaa

Paista pihvejä paistinpannulla öljyssä molemmin puolin muutama minuutti pinnaltaan kauniin paahteisiksi. Huomaa, että pihvit tulee paistaa matalalla lämmöllä, jotta pinnat eivät pala. Voit halutessasi lisätä pintaan sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää lautasille sienikastiketta, perunamuhennosta ja salaattia.

Sinappinen herkkusienikastike

Pilko herkkusienet kahteen tai neljään osaan. Ruskista ne kattilassa sipulin kanssa kullan keltaisiksi. Lisää kerma ja sinappi. Anna kiehua hetki. Nosta pois liedeltä ja lisää lehtipersilja. Mausta pippurilla ja suolalla.

Perunamuhennos

Kuori perunat ja keitä vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Lisää kattilaan voi ja anna sulaa hetki kannen alla. Valmista perunamuhennos vatkaimella tai perunasurvimella kuumaa maitoa vähissä erissä lisäten, kunnes muhennos on samettisen tasaista. Mausta suolalla.

Reseptin parhaat palat