Muu Kaalikääryleet

AINEKSET

1 iso valkokaalin kerä
1 rkl suolaa
2 rasiaa Muu Jauhista
2 dl puuroriisiä
1 dl kermaa tai kaurakermaa
1 sipuli
1 muna
2 tl sinappijauhetta
suolaa
valkopippuria myllystä
rypsiöljyä paistamiseen
siirappia
kaalin keitinliemi

Koverra kaalista kanta pois ja irrota isoimmat epäpuhtaat lehdet päältä. Kiehuta kaalia parikymmentä minuuttia, kunnes lehdet ovat pehmeitä. Irrota isoimmat lehdet ja laita pyyhkeen päälle kuivumaan. Jos sisemmät lehdet ovat vielä kovia, keitä hieman lisää.

Otan hieman kaalin keitinlientä talteen paistoa varten. Keitä riisi lopussa kaalin keitinliemessä lähes kypsäksi. Ruskista Muu Jauhis ja pieneksi silputtu sipuli paistinpannulla öljyssä. Sekoita riisipuuro, ruskistettu Muu Kasvijauhis, kerma, muna ja mausteet keskenään.

Aseta pehmeät kaalinlehdet kupera puoli ylöspäin työlaudalle. Ohenna paksut lehtiruodit veitsellä. Laita 2 rkl täytettä kullekin kaalinlehdelle ja kääri lehdet paketeiksi. Asettele uuninvuokaan tai pellille siten, että paketti pysyy kasassa. Sivele päälle siirappia ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Valele kääryleet paistamisen aikana talteen otetulla kaalin keitinvedellä. Voit lopuksi sivellä kaalikääryleiden pintaan öljyä tai voita.

Tarjoile puolukkasurvoksen kera.

Reseptin parhaat palat