Muu Kasvinakkikastike

Kasvinakkikastike

50g kasvirasvaa
50g vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä
1/2 dl ketsuppia
1 tl suolaa
1 dl kaura- tai soijakermaa
2 pkt Muu Kasvinakki
1 kpl sipuli, hienonnettuna
rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Gourmetmuusi

1 kg kuorittu jauhoinen peruna
250g kasvirasvaa
3 dl kaura- tai soijamaitoa
suolaa

Pikkelöity avomaankurkku

1 dl etikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
3 kpl avomaankurkkuja
1/2 puntti tilliä hienonnettuna

Kasvinakkikastike

Leikkaa Muu Kasvinakit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja ruskista pannulla rypsiöljyssä. Kuullota pannulla myös sipulit. Siirrä nakit ja sipulit syrjään pannulta. Kuumenna pannu ja lisää kuivalle pannulle vehnäjauhot ja paahda niitä kunnes ne ruskistuvat. Lisää joukkoon kasvisliemi, ketsuppi, kerma ja voi koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon ruskistetut nakit ja sipulit, mausta suolalla ja pippurilla.

Gourmetmuusi

Keitä perunat kypsiksi, kaada siivilän päälle ja paseeraa siivilän läpi kattilaan. Lisää ensiksi sulatettu rasva ja sekoita, lisää sen jälkeen maito muutamassa erässä aina välillä tasaiseksi sekoittaen. Mausta suolla ja tarjoile heti.

Pikkelöity avomaankurkku

Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä seos. Leikkaa avomaankurkut 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle ja anna marinoitua yön yli. Sekoita juuri ennen tarjoilua kurkkujen joukkoon hienonnettu tilli.