Garlic RUB -paisti

Ainekset

1 kpl Pouttu Poppamies Garlic RUB paisti
4 kpl Rosmariinin oksia
8 kpl perunoita
1 dl vettä tai kermaa
1 tl perunajauhoja
1 tl mustapippuria
x suolaa
x voita tai öljyä
x porkkanoita
x hunajaa

Laita paisti uuniin 150 asteeseen kalvoineen ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen (1,5h mehevä, 2h ylikypsä, pakkauksen ohjeen mukaan). Leikkaa perunat pitkittäin halki ja keitä “viittä vaille kypsiksi”, keittoveteen n. 2/3 tl suolaa. Irroita rosmariinin lehdet oksista ja hienonna ne veitsellä. Halkaise myös porkkanat ja pyöräytä ne perunoiden kanssa kevyesti tilkassa öljyä tai juoksevaa voita. Paista pannulla porkkanat pehmeiksi (pieni napakkuus saakin jäädä) ja perunoihin ruskea pinta. Paiston loppuvaiheessa lisää perunoille hienonnettu rosmariini ja sipaise porkkanoille kevyesti hunajaa. Ota paisti uunista ja valuta varovasti liemi kalvosta pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoita 1dl kylmää kermaa (tai vettä) 1tl perunajauhon kanssa ja sekoita kiehuvan liemen kanssa, mausta vielä mustapippurilla. Nyt sinulla on pippurikastike.

Reseptin parhaat palat