Grillausvinkkejä kasvissyöjille

Grillissä on helppo valmistaa myös kasviksia. Tomaatit, pavut, porkkanat, herkkusienet, kukka- ja parsakaali kannattaa kääriä folionyytteihin. Mukaan voi laittaa esimerkiksi pari valkosipulinkynttä, tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, aurinkokuivattujen tomaattien lientä, pestoa, tuorejuustoa tai vaikkapa sinihomejuustoa. Vaihtelua saat helposti ja kätevästi Poutun kotimaisilla, lisäaineettomilla Onni-maalaisperunoilla tai -punajuurilla.

Bataatti-, kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet pehmenevät grillissä nopeasti ohuina, noin 1 cm paksuisina siivuina. Kesäkurpitsan voi antaa marinoitua muutaman tunnin sitruunamehussa ja soijakastikkeessa.

Vinkki: Munakoisoviipaleet kannattaa ”itkettää” suolan avulla noin puoli tuntia ennen grillausta, jonka jälkeen nesteen voi poistaa talouspaperin avulla.

Tofua kasvisten kaveriksi

Vihannesten ja juuresten lisäksi kasvissyöjän vatsa täyttyy Poutun Tofu kasvisnakeista tai Tofu kasvisgrillereistä. Myös tofu ja halloumi-juusto ovat hyviä grillattavia. Tofun voi antaa levätä marinadissa yön yli. Lisämakua saat vaikkapa alla olevalla reseptillä.

Vinkki: Koosta tofusta, juustosta ja kasviksista värikkäitä grillivartaita.

Grillissä valmistuvat myös terveelliset jälkiruoat

Jälkiruoaksi voit grillata hedelmiä kuten omenaa, ananasta ja päärynää. Laita hedelmää folion sisään ja lisää kinuskikastiketta, hunajaa tai vaahterasiirappia. Omenan kanssa grillattavaksi sopii folion sisään laitettava kaurahiutale-sokeri-voi-seos.

Vinkki: Lämpimät hedelmät sopivat nautittavaksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Marinadi tofulle

4 tl valkoista balsamicoa
4 tl hunajaa
4 tl soijakastiketta
4 tl rypsiöljyä