Reseptit ja vinkit
>
Uuniliha juureksilla

Uuniliha juureksilla

60+ min

pouttu_reseptit_uuniliha_juureksilla



Uuniliha juureksilla (6:lle)

  • 1,5–2 kg Pouttu Porsaan uunilihaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 2 sipulia
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 katajanmarjaa
  • 10 maustepippuria
  • kiehuvaa vettä
Ota liha 60 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Poista kääre ja huuhtaise kylmällä vedellä ja aseta se uunivuokaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja työnnä vuoka uuniin ja paista lihan pinta kiinni, noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele kasvikset ja siirrä palat sekä mausteet ruskistuneen lihapalan viereen vuokaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin että 2/3 lihasta peittyy. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista noin 2 tuntia, tai kunnes lihalämpömittari näyttää 78–80 astetta. Tarjoa perunoiden ja kasvisten sekä pippurisinapin kanssa.