Vastuullisuus

Vielä tänä päivänäkin Pouttu Oy:n tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa. Yritys työllistää yli 200 ruoan ammattilaista ja tuottaa niin perinteisiä tuttuja tuotteita kuin uusia, innovatiivisia herkkuja suomalaisten ruokapöytiin.

Vastuullisesti kohti parempaa tulevaisuutta

Teemme jatkuvasti töitä paremman tulevaisuuden eteen. Vastuullisuus ohjaa päätöksentekoa ja olemme jo saaneet paljon hyviä muutoksia aikaiseksi. Opimme koko ajan lisää ja teot vastuullisuuden eteen jatkuvat.

 

TUOTANTO

Energian kulutusta on pienennetty investoimalla uusimpaan, energiatehokkaaseen laitteistoon. Myös lämmön talteenotto ja kylmän ulkoilman hyödyntäminen tilojen jäähdyttämisessä vähentävät energiankulutusta. Kannuksen tehtaan tiloihin lämpö tulee nykyaikaiselta, ympäristöystävälliseltä paikalliselta kaukolämmöltä.

Pakkausten ympäristökuormitukseen on puututtu keventämällä pakkauksia ja siirtymällä mahdollisuuksien mukaan pussipakkauksiin, joissa muovin määrä on perinteisiä rasiapakkauksia pienempi. Monomateriaaleihin siirtyminen lähitulevaisuudessa parantaa pakkausten kierrätettävyyttä.

Hävikki pyritään minimoimaan, sivutuotteet ja biojäte menevät eteenpäin jatkokäyttöön.

 

 

LAATU JA YHTEISKUNTAVASTUU

Tuoteturvallisuus on kaiken perusta. Pouttu sai ensimmäisenä suomalaisena lihatalona BRC -sertifikaatin (laatu- ja elintarviketurvallisuus) ja Poutulla on myös FSSC 22000 (laatu- ja elintarviketurvallisuus) ja ISO 14001 sertifikaatit (ympäristö). Laatua valvotaan ja kehitetään pitkäjänteisesti. Kaikkien tuotteiden jäljitettävyys onnistuu erätasolla raaka-aineista aina lopputuotteisiin saakka.

Pouttu on sitoutunut toimimaan Kannuksessa ja on kaupungin suurin yksityinen työnantaja. Työntekijät ovat Poutulle tärkeä resurssi. Pouttu tarjoaa henkilökunnalle mahdollisuuksia jatkokouluttautumiseen sekä uralla etenemiseen ja pitkään työuraan Poutulla.

Pouttu tukee Kannuksen alueen urheiluseuroja, erityisesti juniorityötä. 

LOGISTIIKKA JA HANKINTA

Pouttu on osakkaana Tuoretie Oy.ssä, jonka yhteiskuljetukset muiden ruoka-alan toimijoiden kanssa mahdollistavat täydet autot – emme kuljeta ilmaa. Osa Tuoretien autoista kulkee  ympäristöystävällisellä biokaasulla. Tuoretiellä on käytössä laatu- ympäristö- ja työterveys ja työturvallisuus sertifikaatit.

Poutulla on kuljetuksissa käytössä kierrätettävät transboksit  aina kun mahdollista – tämä vähentää pois heitettävää pakkausjätettä.

Hankinnassa Pouttu tekee yhteistyötä luotettavien toimijoiden kanssa, joita auditoidaan säännöllisesti.