Yritys

Vielä tänä päivänäkin Pouttu Oy:n tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa. Yritys työllistää yli 200 suomalaista lihanjalostuksen ammattilaista, ja tuotteet Kannuswurstista Savusuikaleeseen maistuvat joka päivä tuhansille suomalaisille.

Historia

Pouttu Oy sai alkunsa vuonna 1938, kun kotiteurastamon oppipoikana lihanleikkuun alkeet oppinut ja käytännön lihanleikkuutyössä kannuksensa ansainnut Yrjö Pouttu aloitti toiminnan itsenäisenä yrittäjänä. Sota-ajan jälkeen Yrjö ja vaimonsa Alvi saivat apua pojistaan Arvosta, Jormasta ja Kaukosta, jotka olivat tutustuneet alaan käytännön työssä jo alle 10-vuotiaina.

1960-luvun alussa yritys rakennutti oman teurastamon, ja siitä eteenpäin ollaankin eletty jatkuvan rakentamisen aikaa. 1970-luvulla rakennutettiin mm. uusi leikkaamo, pakastamo ja makkaratehdas. 80- ja 90-luvut olivat voimakasta kasvukautta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Uudella vuosituhannella monet asiat ovat muuttuneet, mutta Poutun periaatteet pitävät. Poutun nimi on yritystoiminnan alkutaipaleista asti yhdistetty vahvaan liha-alan osaamiseen. Yrityksen sisällä on aina arvostettu kotimaista ammattitaitoa ja korostettu suomalaisen työn ja paikallisen tekemisen merkitystä.