Reseptit ja vinkit
>
Ryynimakkaragratiini

Ryynimakkaragratiini

60+ min

pouttu_reseptit_ryynimakkara_gratiini



Ryynimakkaragratiini (4–8:lle)

  • 2 pkt Pouttu Palviryynimakkaroita- tai Savujuustoryynäreitä
  • 1 kukkakaali
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1–3 punaista tai vihreää jalapenoa
  • ½ dl öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, kolme juustoa
  • 1–2 dl vahvaa juustoraastetta esim. mustaleima emmentalia
  • ½ ruukkua persiljaa
Ota ryynimakkarat huoneenlämpöön kasvisten valmistuksen ajaksi. Paloittele esikäsitellyt kasvikset ja paista palat öljytilkassa paistinpannussa parissa kolmessa erässä. Mausta suolalla sekä pippurilla ja siirrä kasvikset uunivuokaan ja valuta ruokakerma päälle. Tee makkaroihin viillot ja nosta ne kasvisten päälle, ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä ja kuorruta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Silppua persilja pinnalle. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Reseptissä käytettyjä tuotteita