Ryynimakkaragratiini

Ainekset

2 kpl Pouttu Palviryynimakkaroita- tai Savujuustoryynäreitä
1 kpl kukkakaali
1 kpl munakoiso
1 kpl kesäkurpitsa
1-3 kpl punaista tai vihreää jalapenoa
1/2 dl öljyä
x suolaa ja pippuria
1 prkl (2,5 dl) ruokakermaa, kolme juustoa
1-2 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleima emmentalia
1/2 ruukkua persiljaa

Ota ryynimakkarat huoneenlämpöön kasvisten valmistuksen ajaksi. Paloittele esikäsitellyt kasvikset ja paista palat öljytilkassa paistinpannussa parissa kolmessa erässä. Mausta suolalla sekä pippurilla ja siirrä kasvikset uunivuokaan ja valuta ruokakerma päälle. Tee makkaroihin viillot ja nosta ne kasvisten päälle, ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä ja kuorruta uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Silppua persilja pinnalle. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Reseptin parhaat palat