Kinkku-parsakaalikeitto

Ainekset

1 kpl (400 g) parsakaalin kukinto
3 kpl keskikokoista perunaa kuorittuna
3 kpl valkosipulin kynttä
8 dl vettä
1 kpl kasvis- tai lihaliemikuutio
1 pkt (250 g) sulatejuustoa (Koskenlaskija)
3/4 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria

Tarjoiluun

1 ps (200 g) Pouttu Kinkkusuikale
2 rkl öljyä
3/4 dl silputtua ruohosipulia ja timjaminlehtiä

Huuhtaise parsakaali, irrota kukinnot ja pilko kanta. Siirrä kantapalat kattilaan, lisää pilkotut perunat, valkosipulin kynnet, vesi ja murennettu liemikuutio. Keitä 15 minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja paloiteltu juusto kattilaan ja jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia.

Soseuta keitto ja mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Paista kinkkusuikaleet pienessä öljytilkassa paistinpannussa rapeiksi, mausta yrttisilpulla. Viimeistele keittoannokset pizzasuikaleilla ja nauti hyvän leivän kanssa.

Reseptin parhaat palat