Nakkistroganoff

Ainekset

15-20 kpl kuorellista nakkia (Pouttu herkkunakki)
1 rkl voita
1 kpl sipuli
4 kpl suolakurkkua
1 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl suolakurkun lientä
6 dl vettä
2 dl kermaa
2 dl smetanaa
x mustapippuria myllystä
x Maldon-suolaa

Viipaloi nakit sentin paloiksi. Ruskista voissa kevyesti pannulla. Ota nakit sivuun. Silppua sipuli. Paista sipuli nakkien rasvassa. Lisää tomaattipyree. Anna kuumentua. Kaada kaikki ainekset valurautapataan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kurkkuliemi ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Keitä 20-30 minuuttia, jotta jauho kypsyy. Lisää suolakurkku ja pippuri. Tarkista suola. Tarjoile perunamuusin kanssa. Lisää päälle halutessasi smetanaa.

Reseptin parhaat palat