fbpx

Ryynimakkaraa ja perunasalaattia

Ainekset

4-8 kpl Pouttu ryynimakkaraa
x kapriksia
x sipulin vartta

Perunasalaatti

12 kpl keskikokoista kuorineen keitettyä perunaa
3 kpl punasipulia
3 kpl suolakurkkua
1 dl kaprista
4 dl majoneesia
2 rkl Dijon-sinappia
1 kpl valkosipulin kynsi
x mustapippuria myllystä
x Maldon-suolaa

Ryynimakkarat

Paahda ryynimakkarat paistinpannulla miedolla lämmöllä kuumiksi. Mitä kauemmin maltat paistella ja käännellä, sen parempi tulee makkaran pinnasta. Älä kuitenkaan polta pintaa. Paistetuista kapriksista tulee myös mukavaa suolaa makkaran pintaan ja ovat myös hyviä, kun pikkasen kuivahtaneet ja rapeita. Tarjoile lisukkeena puolukka hilloa, tulista sinappia ja perunasalaattia.

Perunasalaatti

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Viipaloi suolakurkut ja hienonna puolet kapriksista. Sekoita majoneesi, sinappi keskenään ja lisää vielä sekaan pieni määrä suolakurkun lientä. Nosta lautaselle kaksi ruokalusikallista majoneesia ja tasoita. Lisää päälle osa sipulirenkaista ja puolet kapriksista. Lado lisää perunaviipaleita ja suolakurkkuviipaleet ja loppu majoneesi. Lisää loput sipulirenkaat, kaprikset päälle. Rouhi pintaan mustapippuria ja ripaus Maldon-suolaa.

Reseptin parhaat palat