Porsaan sisäfileen grillaus

Poutun porsaan sisäfilee (500g) valmistuu grillissä helposti ja nopeasti, kun muistat muutaman asian. Filee kannattaa kypsentää kokonaisena, sillä silloin lihasta tulee mehevää. Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen valmistusta. Puhdistamalla fileen pintakalvot ennen grillausta, liha kypsyy nopeammin ja siitä tulee mureampaa. Grillaa sisäfileetä keskilämmössä noin 20 minuuttia. Kun lihan lämpötila on +68-72°C ja se tuntuu kiinteältä, voit ottaa sen pois grilliltä. Leikkaa sen jälkeen fileet poikkisyin ja viistottain siivuiksi.

Vinkki: Saat lihaan enemmän makua hauduttamalla sisäfileen kypsäksi liemessä tai marinadissa jo edellisenä päivänä!

Halkaise filee sivusta pituussuunnasta, mutta jätä noin 2 cm sivusta leikkaamatta. Avaa filee ja nuiji lihasta tasainen levy. Mausta liha suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Sekoita kulhossa valkosipulit, rosmariini, hunaja sekä öljy, levitä seos fileen molemmille puolille ja grillaa se kypsäksi. Anna lihan levätä folion sisällä noin 5 minuuttia grillauksen jälkeen. Tarjoile grillattu sisäfilee perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Hunajainen marinadi porsaan sisäfileelle, 3 annosta

500 g porsaan sisäfileetä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
5 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
3 rkl tuoretta rosmariinia (pilkottuna)
2 rkl hunajaa
2 rkl suolatonta voita